HTML

Egy kis helyi kakasdomb

Egy kicsi hely, helyi arcai és harcainak élmény-történetei. "Hogy mik vannak" kategóriában az első helyen. Alaptörténet egy szegény helyen egy-két gazdag emberrel és az ellenzékben irányító vezérrel.

Friss topikok

Archívum

2011.01.24. 23:24 kockagolyo

Amikor az ész meg sem áll

Szóval képzelj el egy kicsi kocka alakú helyet egy nagy körben sok-sok hiszékeny emberkével, kocka és golyó fejjel. Ezek az emberek nem dolgoznak, vagy aki igen az csak az egyik felében dolgozhat, természetesen a másik felében is vannak akik ezen felén nem dolgoznak. Nevezzük egyik felét kockának a másikat meg golyónak, a piros pöttyök a skarlátos gyerekeken kívül csak elvétve vannak a csíkosak meg még egy pár.

Az egész nem most kezdődött, talán valamikor a világháború után, de ezt most hagyjuk. Az érdekes dolgok csak a legutóbbi időkben jöttek. Az események előtt a többség csak egyszerűen narancsos volt és arra volt a legbüszkébb, hogy az állampolgársági népszavazáson nyertek többségben az igenek(nem úgy mint az országban máshol) legalább kettővel.

Szereplők:

Naracsos kockák(továbbiakban kockák) a képviselők többsége négyen és a hely majdnem fele pár szavazatot leszámítva. A kockák vesztes jelöltje, őt nevezzük főkockának, aztán a többiek doktorkocka, papírkocka, kockadada, földkocka és még pár derékszög kocka a vezetésben.

Narancsos golyók(továbbiakban golyók) párral többen mint a kockák a nyertes jelölt a főgolyó, és kisebbségben 2 fő képviselő, doktorgolyó, és oktatógolyó, a többi golyó éppen most gurul széjjel és a lépcsőn lefelé kockásodik.

További szereplők(külsősök akik tevékenyek de nem itt laknak): pár kopasz narancs akik hozzák a narancsos üzletet, csövesek akik viszik a szennyvizet, pár vállalkozó szellemű kocka és golyó akik vállalták, és persze vannak akik csak átmenetileg kockák, de kikerekednek, lesz kockába fúródott golyóbis, valamint savanyú-a-szöllő bukott vezér, aki nem mellesleg a főkocka rokona is(nahát!! ki nem rokon itt?).

Kakasdomb, hát mi más lenne a munkanélküliektől és a kényszervállalkozókkal teli hely.

Több stádiumot írok le a következőkben, előbb a vádaskodásokat a köpködéseket, ezután a kutatás és koppanás végül talán valahol megbékélés is lesz egyszer(úgy 150 év múlva!)

Akit érdekelnek a kocka kontra golyók viccesen hangzó, de azért komoly történetei azoktól szívesen várom a visszajelzést.

Ja igen....  egy kérdés! Én kocka vagyok vagy golyó? Talán ez is kiderül.

komment

Címkék: pöttyök gyerekeken naracskockák narancsgolyók csikosak kockafejűek


A bejegyzés trackback címe:

https://kakasdomb.blog.hu/api/trackback/id/tr452611295
süti beállítások módosítása