HTML

Egy kis helyi kakasdomb

Egy kicsi hely, helyi arcai és harcainak élmény-történetei. "Hogy mik vannak" kategóriában az első helyen. Alaptörténet egy szegény helyen egy-két gazdag emberrel és az ellenzékben irányító vezérrel.

Friss topikok

Archívum

2011.01.29. 23:27 kockagolyo

Főgolyó és az elveszett nullák

Az események után...

Kiderült az igazság! A főgolyó nyert és a helyiek vesztettek. A vezetés nyakra főre azon dolgozik, hogy besározza a nyertes munkáját amit eddig végzett. Bár lehet vannak hibák, de akkor azért már a főhatóság is nyakát vette volna a rosszuldolgozó felelősöknek.

Azért addig kutattak,

amíg egyik gazdasági emberük a törpe-kocka felkiáltott és lobogtatni kezdte a bizonyítékot amivel a főgolyót fogja tönkretenni. -megvaaaaaan!!! itt a bizonyíték! a kezemben van a főgolyó! - kiáltotta erős örömteli hévvel.

A főgolyó által aláírt papírral hadonászva, majd hozzátette - jól tudom hogy a főgolyó csak 50.000 Peták összegig írhat alá? - a kérdésre választ nem várt -hiszen költői volt, majd a főkocka orra alá dugta a papírt. Mindenki köré gyűlt mint fecskék a dróton és senki nem látta elsőre a fától az erdőt!

Már már azon

járt a fejük hogyan veszik fejét a főgolyónak, amikor a sértett is megérkezett és kezébe vette a bizonyítékot, majd letette az asztalra és csak jót nevetett.

A gépi papíron ez állt: "3.000,000" Peták(azaz háromezer Peták).

Még hetekig

nem fogták fel. mert a hír az emberek közt az járta, hogy a főgolyó három millióval nem tud elszámolni.

Valaki talán

még most is hajtogatja -de hát az három milla volt, mondom, én láttam! :)

Törpe-golyó azóta

is azt keresi hol, milyen papír van, jó-e vagy sem. A helyi könyvelő aki neves szakember már megunta az éjszakába nyúló számlavizslatásokat és távozásra készül, és azt gondolja -"Jancsibohócot" csinálnak belőlem olyanok, akik még a könyvelést sem ismerik.

 

komment

Címkék: megérkezett láttam asztalra kockafejűek papírkockának jancsibohóc


A bejegyzés trackback címe:

https://kakasdomb.blog.hu/api/trackback/id/tr622624201
süti beállítások módosítása