HTML

Egy kis helyi kakasdomb

Egy kicsi hely, helyi arcai és harcainak élmény-történetei. "Hogy mik vannak" kategóriában az első helyen. Alaptörténet egy szegény helyen egy-két gazdag emberrel és az ellenzékben irányító vezérrel.

Friss topikok

Archívum

2011.01.28. 22:31 kockagolyo

Szöszigolyó és földkocka története

Ez a történet már régen kezdődött, még akkor amikor mindenki narancs ködben úszott a vörös árral szemben. Persze aki vörös ködben úszott az haladt az árral.

Történt, hogy pályázatra jelentkezett egy bombázó szöszi, aki szőkesége ellenére jogi doktorátussal is rendelkezett. Az állást elnyerte és munkakapcsolatba került a földkockával aki akkor még csak vöröses sárgöröngy volt(csak mostanában tért a kocka felé) és valami ismeretlen ismert okból a legtöbb szavazóval rendelkezett. Köztudott nőfaló hírében áll, persze nem a 150 kilójával hanem a bukszájával arat nagyobb sikert. A nyelvek szerint már mindenkinek tett ajánlatot és volt olyan aki nem vette komolyan, az igen megjárta.

Így történt hogy az új húsra a szöszi-golyóra fájt a foga. Nem is kertelt sokat, hisz csak egy buta szöszi csajszinak nézte a szöszi-golyót. Nem volt rest többször is ajánlatot tenni, mindahányszor elutasítást kapott. Amikor felfogta hogy ilyen is van, ilyen lehetetlen dolog, hogy az ő daliás 60 éves teste nem kell, nagyon felháborodott. Esküt tett arra, hogy nem nyugszik amíg ki nem teszi a szűrét a jogász doktornak. Persze ez sokba fog kerülni a falunak, de őt ez sem riasztja vissza, hiszen az ő pénze nem bánja ezt.

Feltehetik a kérdést mitől ilyen népszerű ez az ember? Egyszerű. Munkát is tud adni, igaz éh-bérért, de az is több a semminél, hát ezért istenítik ezt az embert. Persze senki nem meri elveszíteni a lehetőséget.

Milyen kicsi olcsó dolog is elég az önelégüléshez! Gazdag szegény ember aki azt hiszi mennyien bíznak benne és még a háta mögött is csak óvatosan nyilatkoznak róla.

***

komment

Címkék: csajszinak esküt pénze kockafejűek papírkockának húsra szűrét


A bejegyzés trackback címe:

https://kakasdomb.blog.hu/api/trackback/id/tr762622096
süti beállítások módosítása